İran’da Haberleşme ve Telefon Kartları

İran'da Haberleşme ve Telefon Kartları

İran’da Haberleşme ve Telefon Kartları

Seyahat kararınızı verdikten sonra belki de ilk araştıracağınız konu; İran’da Haberleşme ve Telefon Kartları kullanımı olacaktır. Haliyle ülke dünyaya kapalı ve internet kullanımı çok kısıtlı. Bir de yabancı olduğunuzu düşünürsek işler hayli karmaşıklaşıyor demektir.
İran’a gitmeden belki de en çok araştırdığım konu iletişim olmuştu. Tek çıktığım bu yolculukta beni merak eden bir ailem vardı. Arkadaşlarımla buluşmak istesem nasıl haberleşecektim ve herhangi bir sorunum olsa nerede bakardım. Tabi internet olunca direkt google efendi imdadımıza yetişiyor. Bu arada İran’da bir çok web sitesine erişimin de kısıtlı olduğunu belirtmeliyim.

İran’da Yabancı GSM Sıkıntı

Başlık her şeyi anlatıyor ama ben yine de açıklayayım. Örneğin; elimde olan ve Türkiye’de kullandığım hatla arama v.s yapmak isteseniz dahi sesiniz gitmiyor ya da kesiliyor sürekli. Fiyat kısmına hiç dokunmuyorum bile çünkü ateş pahası.

Ankesörlü Telefon Kullanımı

İran'da Haberleşme ve Telefon Kartları

Neyse sim kartımı kullanamayacağımı anlayınca ankesörlü telefon kullanırım diyerek bir büfeye yöneldim. Haliyle kartı al ve hemen konuşmaya başla mantığı olduğu için pratik çözüm geldi bana.
Büfeden kartı aldım ve ankesörlü telefona takıp çevirmeye başladım arkadaşımın hattını. Bir şeyler yolunda gitmiyor ama ne olduğunu hala çözemedim.
Sonuç hüsran tabi.. Meğer ankesörlü kartlardan uluslararası arama yapılamıyormuş.

Siz Mobil Telefondan Şaşmayın

Ankesörlüyü de denediğime göre artık sim kart konusunda kesin ifadeler kullanabilirim. Hem zamanım da var yani hattımın açılmasını bekleyebilirim.
Sınırda ya da şehir merkezinde mobil hatlardan satılıyor. İrancell ya da mtn derseniz veriyorlar. Açık isterseniz biraz fazla bedel ödeyerek alıyorsunuz. Fazla bedel derken bize nazaran çok uygun fiyatlar. Tabi sim kartı alınca iş bitmiyor bunu bide beslemek gerek. Ufak kazı konuş kartlar var. Sim karttan daha dar ve biraz uzun.
Kazı konuş kartın ön kısmında 50.000 Riyal yazıyor. Genelde 70.000 Riyal ya da 60.000 Riyal ödeyip alırsınız. Ben öyle yaptım bir nevi komisyon ödemiş oluyorsunuz.
Bu konuyla ilgili size bir uyarıda bulunayım; yol üstünden ya da bir daha uğrama ihtimaliniz olmayan yerlerden sim kart almayın derim. Hat açılmama v.s gibi sorunlar çıkınca uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Farsça yazışmalar olduğu için de okuma konusunda zorluk çekmeniz olası.
Açık hat alın ya da hattın açıklığını kontrol ettikten sonra devam edeceğiniz lokasyonlardan alışveriş yapın.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir