Fethiye’de Nerede Ne Yenir? Fethiye Yeme İçme Rehberi

Fethiye Ölüdeniz, Kayaköy, Üzümlü ve Fethiye Merkez bölgesindeki lezzet durakları listede yer alıyor

Fethiye’de Nerede Ne Yenir?

Siz bu konuda ne düşünürsünüz bilmem ama ben tatile giderken o yerle ilgili yeme içme alternatiflerine muhakkak bakarım. Evet güzel bir yerde tatil yapmak öncelik ama ya yemekler? Ülkemizde bu konuda zorluk çekmeyeceğiniz kesin ama yurt dışı seyahatinizde mutlaka bu sorunla karşılaşan olacaktır. Ben; Fethiye’de Nerede Ne Yenir? yazısını nokta atış adres vermek için yazdığımı baştan belirteyim tabi.
Bu adresler içinde; et, balık, meyhane ve daha bir çok çeşit olduğunu aşağılara inince göreceksiniz.
Bu yazıyı hazırlamadan önce; Fethiye ölüdeniz’de nerede ne yenir? sorusunun daha çok geldiğini de söylemeden edemeyeceğim.

Fethiye’de Esnaf

Konuya başlamadan şu hoşuma giden özelliği paylaşayım sizinle; Fethiye restoranlarını gezerken, genelde yerel halkın olduğunu ve dokunun bozulmadığını gördüm. Bunun hem yerel halkın çalışkanlığı hem de belediyenin titiz kuralları sayesinde olduğunu biraz daha inceleyince anladım. Örneğin; Fethiye Balık Hali‘ne gidiyorsunuz ve Fethiye Meyhaneleri turu atayım dediniz. Deyim yerindeyse kimse kolunuza bacağınıza yapışmıyor ya da içeri sokmak için kolunuza girip çekmiyor. Gayet olması gerektiği gibi yani. Bu yönden ben çok memnun kaldım.
Şimdi gelin; Fethiye’de Nerede Ne Yenir? yazısına giriş yapalım.

Hilmi Restoran Fethiye Balık Hali

Fethiye Hali içindeki Hilmi meze tabağı ve deniz ürünleri
Fethiye Sahil ve Fethiye Balık Hali’nde olmak üzere iki tane şubesi var. Haliyle Fethiye’ye gelmişsiniz ve Balık Hali bence güzel bir tercih olacaktır. Hem ortam güzel hem de masa masa dolaşan çalgıcılarla daha keyifli olacağını düşünüyorum.
Mekan 1935 yılından beri hizmet veriyormuş. Zaten Fethiye’de nerede balık yenir? sorusunu yöneltirseniz genelde Hilmi Restoran cevabını veriyorlar size daha doğrusu bana öyle oldu. Atmosfer gerçekten çok güzel ve Fethiye ziyaretinizde; öncesinde gelip Fethiye Balık Hali’ni gezin. Akşam saat 20:00 gibi de şöyle keyif yapmaya buraya gelin derim.
Fethiye Balık Hali içinde çok sayıda balıkçı var. Ben Hilmi’yi güzel bulduğum için yazdım ve doğrusunu söylemek gerekirse tatilim boyunca yediğim en lezzetli kalamar tava buradaydı. Mekanın da öne çıkan lezzetlerinden biri olarak gösteriliyor. Siz de menüye kalamar tavayı ekletin derim.

Yengeç Restoran

Yengeç Restoran'ın lezzetleri ve manzarası
Bu sefer soru; Fethiye’de Nerede Ne Yenir? den ziyade “Fethiye’de meze nerede yenir?” olmalı. Denize sıfır bir mekan ve konum itibariyle çok güzel. İskelenin bir parçası da diyebiliriz aslında.
Gelelim lezzetlere; özellikle mezelerini çok beğendim ben. İtiraf edeyim böyle lezzet bulabileceğimi de tahmin etmemiştim. Bunun yanında servis de çok itinalı ve güzeldi. Menüde; şarap çeşitleri de mevcut ve şarap servisi de bir o kadar itinalı.
Yazının başında mezeden bahsettim ama yazdıkça salata da aklıma gelmeye başladı. Evet salatasını da çok beğendim hatta masadaki arkadaşlarım da salata ve meze konusunda hemfikirdi.
Mekan şık ve bu bağlamda düşündüğünüzde; nezih, denize sıfır ve lezzetli yemek yiyebileceğiniz bir yer. Fethiye’de Nerede Ne Yenir? yazısında olması gereken noktalardan yani.
Buraya ben öğlen gitme imkanı buldum. Bunun yanında; kahvaltı, akşam yemeği ve makarnalar da menüde yer alıyor. Siz de günün farklı bir zaman diliminde denemek isterseniz buraya uğrayabilirsiniz.

Sezai’nin Yeri

Sezai'nin yeri kalamar dolması servis edilmeden hemen önce
Burası da Fethiye’de Nerede Ne Yenir? yazısında olması gereken yerlerden. Şöyle meyhane havasında müzikler, açık kapalı oturma alanı ve hızlı özenli servisle gidilebilecek balık restoranlarından. Menü hayli geniş ve özellikle deniz mahsülleri konusunda başarılı. Mesela kalamar dolması çok güzeldi. Kalamarı deniz mahsülleri ile doldurup ızgaraya atıyorlar. Sonrasında da kremalı bir sosla servise sunuyorlar. Bunun yanında tereyağında karides gibi lezzetleri de denenesi.
Ayrıca mekandaki müzik listesini de hayli sevdim hatta elim sıklıkla not alma ihtiyacımdan dolayı telefonuma gitti. Müziklerle ortam güzel bir uyum içinde.
Sakin bir mekan olduğunu da tekrar belirtmemde fayda var.

Fethiye Meyhanesi

Fethiye Meyhanesi bahçe kısmı
Benim baya baya keyif aldığım ve gidersem kesin uğrarım dediğim yerlerden burası. Kapalı bir alanı var ve bunun haricinde de ulu bir ağacın altında konulmuş masalarda, ağaç hışırtısı altında oturup demlenebileceğiniz bir mekan. İç kısımda ortada bir açık ocak bulunuyor ama ben mevsim itibariyle ağacın altında bir masaya oturdum. Mekanın dört mevsim hizmet verdiğini söylememe gerek yok sanırım hatta anlatılana göre kışın daha keyifliymiş. Ben size yaz ayından bahsedeceğim tabi.
Müzikler, yemek ve servis nefis. Özellikle sakatat konusunda mutlaka gidin diyeceğim yerlerden. Mezeleri de hayli başarılı. Böbrek yemiştik ve bir porsiyon daha söyleme gereği duyduk. Tabi onca yemek üzerine tadı damağımızda kalmıştı.
Fethiye Meyhanesi mezeleri ve bahçe kısmı
Lokasyon olarak Çalış Plajı tarafında ve bölgenin en rüzgar alan yerlerinden. Hal böyle olunca da daha bir keyifli oluyor burada yemek yiyip sohbet etmek.
Ayrıca Fethiye Meyhanesi’nin hemen üst kısmında da oda kiralama imkanınız var. Bu da kenarda not olarak kalsın.

Cinbal Kebap Salonu

Cinbal kuzu tandır ve mekana ait görüntüler
Kayaköy planınızda burada oturup soluklanmak hatta bir tandır yemek olsun. Özellikle kuzu tandır diyorum çünkü baya iyi.
Mekanın adı neden cinbal diye düşünürseniz cevabını vereyim; buranın kurucusu iyi bir bal satıcısıymış. Arkadaşları da bu denli bal satmasına şaşırır; sen ne biçim insansın cin misin yoksa bal mısın derlermiş. Mekanın kurucusu da hem cinim hem de balım dedikten sonra adı cinbal kalmış.
Gelelim yemeklere ve mekana. Burası tam açık hava kendin pişir kendin ye kebapçılarından ama kapalı alanı da var tabi. Dilerseniz kendiniz pişirip yiyorsunuz, dilerseniz de sipariş veriyorsunuz ve masa donatılıyor.
İlk paragrafta bahsettiğim gibi burada kuzu tandır mutlaka yiyin. Üzerine bir de çay ve tatlı. Tamamdır. Öncesinde Kayaköy’ün tarihi evlerini de görürsünüz artık. Ben öncesinde dedim çünkü buraya uzun zaman ayırmanızda fayda var.

Bi Kahve

Fethiye Üzümlüköy 3. nesil kahveci
Şöyle Fethiye ve etrafını gezerken Üzümlü Köyü de aklınızda bulunsun. Ankara’dan gelip buraya bir kahveci açan Flora & Fauna da listenize eklensin. Köyün hemen yukarısında üçüncü nesil bir kahveci düşünün. Cold brew, filtre ve daha bir çok çeşit kahve bulabileceğiniz bir yer burası. İşin başında da genç bir çift duruyor. Hem özenli hem de lezzetli bir iş ortaya çıkarmışlar. Keyifle dinlenebileceğiniz; gelmişken de bu şirin köyü görebileceğiniz bir planla bitiriyorum listesi. Kahvenin yanına tatlı da yersiniz artık. Ne de olsa Fethiye’de Nerede Ne Yenir? yazısını tatlıyla bitirmek de isabet olur.

Fiyatlar

Hayli sorulan sorulardan olduğu için burada cevaplama gereği duydum. Burada fiyat telaffuz etmeyi pek doğru bulmuyorum. Fiyatlar sezona, doluluğa v.s göre değişim gösterebiliyor ve giden kişiler de bunu baz alıp pahalı gibi yorumlarda bulunabiliyor. Haliyle pahalı kavramı kişiye ve istenen hizmete göre değişir.
Listeye de dikkat ettiyseniz çeşitli alternatiflerin de olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Siz de keyfinize ve damağınıza hitap eden yerden başlayın.
Önerilere ve deneyimlere her zaman açığız. Dilediğiniz zaman yazabilirsiniz. Malum benim deneyimlediğim mekan sayısı bunlardan birkaç tane daha fazladır ama orada yaşayan ya da çok kez giden birisi başka mekanları da önerecektir.
Daha fazlası için Gezmelerdeyim instagram hesabına göz atabilirsiniz.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir