En Popüler Seyahat Uygulamaları

En Popüler Seyahat Uygulamaları

En Popüler Seyahat Uygulamaları

Akıllı telefonlar günlük hayatımızda bu denli önemliyken, seyahatlerimizde neden kullanmayalım? Ben En Popüler Seyahat Uygulamaları yazısıyla kullandığım uygulamaları buradan sizlerle paylaşmak istedim. Sizin de önerileriniz varsa lütfen yorumda paylaşın.
Bu arada Yurtdışı Seyahatlerini Ucuza Getirme Yolları yazısıyla birlikte bu uygulamalarla harikalar yaratabilirsiniz 🙂

Booking.com

Her ne kadar alternatif bir çok site olsa da ve ülkemizden rezervasyon yasağı getirilse de benim favorim booking.
Telefondan kısa sürede rezervasyon ve ödeme yapabileceğiniz bir sistem. Popüler olması ve yorum yapıyor olmanız da ayrı bir avantaj. Kimi oteller, bu site üzerinden gelen müşterilerine meyve sepeti v.s gibi ikramlarda bulunarak jest yapıyor. Telefon uygulaması da bir o kadar başarılı.
Sanırım En Popüler Seyahat Uygulamaları listesinin zirvesine bu siteyi koyabiliriz.

TripAdvisor

Ülkemizde de yoğun olarak kullanılan bir uygulama. Özellikle turistlere hitap eden yerlerin gözdesi. Seyahat edeceğiniz yerdeki; restoran, otel, gezilecek yerler v.b. gibi mekanların yorumlarına ulaşabilirsiniz. Yorum yazarak daha geniş kitlelere ulaşıp diğer misafirlerin de bu yorumlardan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
Karşılıksız paylaşımın adresi diyebiliriz ve seyahatlerimde her zaman kullanırım.

Google Haritalar

Bir de internetiniz varsa o şehrin yerlisi gibi davranabilirsiniz. İnternetiniz yoksa, bağlantı varken haritada gezindikten sonra da görüntüleme yaparak işinizi görebilirsiniz. Bir nevi ön bellekte olan haritayı kullanmış oluyorsunuz yani.
Ben harita üzerinde işaretleme yaparak yıllar sonra bile hangi kafeye gittiğimi ya da hangi tur firmasından alışveriş yaptığımı bulabiliyorum. Kesinlikle başucu uygulamam diyebilirim.

Maps.me

Google haritalardan sonra favorim bu. Tabi maps.me google haritalara göre farklı. Çevrimdışı harita uygulaması ve internete bağlanınca, gideceğiniz lokasyonun haritasını telefonunuza indiriyorsunuz. Sonrasında lokasyonunuzu açıp hedefinize ilerlemek kalıyor.
Hem ücretsiz hem de iş gören bir uyguluma. Burada da yer işaretlemesi yaparak, bulunduğunuz yeri işaretleyip etrafta gezebilirsiniz.
Özellikle ülkeye ilk adım atınca hemen açıp, taksi ile anlaşacaksam ya da otele gideceksem ona göre hareket ediyorum.

Meteoblue

Hava durumu konusunda güvendiğim sitelerden biri. Her ne kadar uygulama konusunda zayıf olsa da web konusunda iyi ve yerinde bilgiler veriyor.
Haliyle hava durumu seyahatin belki de en kilit noktası. Özellikle şehri gezecekseniz yağmur en son istenenlerden biri olabilir.

Uber

Uber ve türevleri desek daha uygundu sanki ama başı çeken firma uber olduğu için bu başlığı uygun gördüm. Ülkemizde ve başka ülkelerde de faaliyet gösteren bu uyguluma, aslında sivil taksi olarak nitelendirilebilir.
Özellikle yurtdışı seyahatlerinizde kullanabilirsiniz ya da uber ne kadara gidiyor ve ben taksiye ne kadar ödemeliyim sorusunun cevabı olabilir bu uygulama.
Haliyle bunun için de internete ihtiyacınız olacak hatta yerel bir hat olması da gerekecek.
Taksiden genelde ucuza geliyor ve seyahat edeceğiniz lokasyondaki Uber kampanyalarını kontrol edebilir hatta indirim kuponu kullanabilirsiniz.

Foursquare

Her yerden kontrol ederim ama Foursquare’den de ayrıca bakarım. Bu uygulama da mekan deneyimlerini paylaşabileceğiniz bir platform. Bir çok ülkede de faaliyet gösteriyor ve benim “güvenilir” bulduğum bir sistem. Yorumlara güvenmek, asılsız yorumlara yakalanmamak önemli tabi.

Share

Comments

  1. Semih Yazici : Mart 14, 2015 at 7:21 am

    Here uygulaması alanında en iyisidir.

  2. gezmelerdeyim com : Mart 14, 2015 at 7:49 am

    Deneyeceğim teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir