Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri

Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri

Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri

Pek çok kişinin yeni yeni öğrendiği ama ucuz uçak bileti almanın da en güzel yollarından biri olan; Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri konusu işleyelim dedik.
Öncelikle konuyu anlamak ve anlatmak adına bahsetmekte fayda var Jetcost nedir? Opodo Nedir? sonrasında da Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri konusuna girelim.

Jetcost ve Opodo Ödeme Nedir?

Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri
Kullanan pek çok kişinin hack gibi gördüğü ama sadece arama motoru olan siteler aslında jetcost ve opodo. Bu sitelerde aramalar yaptığınızda birbirinden ucuz biletler bulmanız mümkün. Nasıl mı?
Örneğin; İstanbul – Viyana bileti aynı uçak ve aynı seferde 100 € iken bu yolla 1 €’a alma imkanınız olabiliyor. Bazen Şili bazen Güney Afrika bazen de Güneydoğu Asya’da bir ülkeden arama yaptığınızda uygun fiyatlı biletler düşürüp alabiliyorsunuz. Buna bug da diyen var bir açık diyen de ya da bir pazarlama taktiği. Adı ne olursa olsun pek çok kişi ben de dahil bilet alıp bu uçuşları gerçekleştirdi hem de komik fiyatlara.
Detaylı bilgiler ve seyahat bilgilerini paylaştığımız Facebook grubumuza girerek de bilgi edinebilirsiniz. Travel Hacks Türkiye grubu için tıklamanız ve katılma isteği göndermeniz yeterli.

Jetcost ve Opodo Ödemelerinde Kullanılan Kartlar

Bu sistemler haliyle her kartı kabul etmiyor hatta bazı kartlarda sorunlar da çıkarıyor. O yüzden böyie bir liste yapmak faydalı olacak.
Öncesinde entropay ödeme sistemi aktifti ve oldukça kolaydı ancak ülkemizde entropay yasaklanınca kredi kartları ve sanal kartlar bu işlerde daha işlevsel hale geldi.
Kullanıcı yorumları ile oluşturulan listeye gelin birlikte bakalım.

Enpara Debit Kart

Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri
Şahsen kullandığım ve gerek yurtdışı alışverişlerinde gerekse bilet v.s alırken sorun yaşamadığım kartlardan. Online olarak takibi de oldukça kolay. Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri denince de aklınıza ilk gelenlerden olmalı. Seyahatlerimde otobüs bileti v.s alırken sorun yaşadığım diğer kartların aksine enpara ile sorunsuz alışverişler gerçekleştirdim pek çok kez. Can simidi gibi yanınızda bulunsun derim.
Not: Enpara haricinde enpara kredi kartı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Enpara’nın aksine sorunlar yaşatabiliyor ve ödeme yapamama gibi durumlarla da pek çok kere karşılaştım.

Yapı Kredi Sanal Kart

Bir diğer alternatif de Yapı Kredi Sanal Kart. Kolaylıkla oluşturup, limit ayarı da yapabileceğiniz kullanışlı bir sistem. Ne olur ne olmaz diye tavsiyem şudur; alım yaparken sanal kart limitinizi kısmanız ya da alacağınız bilet tutarında belirlemeniz. Bu hem güvenli hem de daha içinizin rahat edeceği bir sistem olacaktır. Diğer işlemler hepimizin bildiği klasik online bankacılık işlemleri.

İş Bankası Sanal Kart

İlk zamanlar aynı şeyi söylemezdim ama son zamanlarda yaptığı atılımlarla iş bankası ipi göğüsleyenlerden oldu. Kredi kartı ve online bankacılık sisteminde hayli iyi ve kullanışlı uygulamalara imza atıyorlar. Bu sanal kart için de limit konusunda dikkatli olmanızı tavsiye edeceğim. Alımlarda fiyatı kontrol etmenizde fayda her zaman olacaktır.

Ziraat Bankası Combo

Şüpheli yaklaşırdım ama Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri listesinde iyi bir puan aldı Ziraat Bankası Combo kart. Kullanıcılar hem memnun hem de alım konusunda sıkıntı yaşamadılar. Combo denmesinin sebebini de açıklayalım; hem bankamatik kartı hem de kredi kartı olarak işlevselliğinin bulunması.

Paypal

Pek çoğumuzun kullandığı ama sonrasında ülkemizde yasaklanınca bizleri üzen sistemlerden biri Paypal. Tabi yasaklanması engel değil çünkü VPN değiştirerek ve çeşitli yöntemlerle kullanmak mümkün.
Para yatırıp sonrasında da sanal kart şeklinde ödeme yaparak bilet alımını gerçekleştirebilirsiniz.
Entropay gibi sistemlerden farklı olarak Paypal’a para yüklemesi yapabiliyorsunuz. Kredi kartı üzerinden ya da Aliexpress gibi sistemlerden alışveriş yapıp sonrasında bu alışverişi iptal ettirerek hesabınıza aktarılmasını talep edebilirsiniz. Böylece para hesabınıza geçmiş olur ve siz de bankamatik kartı gibi elinizdeki paradan harcama yaparsınız.

Viabuy

Ön ödemeli sistem olan viabuy da alternatifler arasında. Her ne kadar kullanma konusunda popüler olmasa da iş gördüğü söyleniyor. Ben de bu kartı daha önce kullanmadım ama elinizde varsa denemekte fayda var çünkü Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri listesinde viabuy da mevcut.

Entropay

Jetcost ve Opodo Ödeme Yöntemleri
Bu işin ilk kullanılan sistemiydi ama ülkemizde yasaklanınca daha doğrusu para yükleme işlemi gerçekleşemeyince artık atıl olarak duruyor.
Tabi yurtdışında bir karttan ödeme yapabilirseniz ya da bir tanıdık v.s aracılığıyla para yatırmanız mümkünse kullanmanız da mümkün.
Etropay; onlarca sanal kart üretebildiğiniz için ve bankamatik kartı gibi sadece içerideki parayı kullandığınız için avantajlı. Birkaç kullanım sonrası bloke olma ya da geçici süre aynı sistemde kart kullanamama durumunda entropay hesabınızdan oluşturduğunuz diğer sanal kart yardımıyla alışverişe devam edebiliyorsunuz.

Ödeme Yöntemleri

Bu listedekiler kullanılmış ve ankette üst sıraya çıkanlar ancak bunun haricinde de başka ödeme yöntemleri mevcut. Sizin kullandığınız kart ya da ödeme sistemi de bilet alımı yapabilir. Denemek, sistemi test etmek ve takip etmek gerekiyor. Nasıl ki paypal, entropay v.s gibi sistemlerin varlığı yakın geçmişte olduysa yenileri de gelecektir.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir