Büyükada’ya Nasıl Gidilir? Vapur Sefer Bilgileri

Büyükada'ya Nasıl Gidilir? Vapur Sefer Bilgileri

Büyükada’ya Nasıl Gidilir? Vapur Sefer Bilgileri

Yaz kış her zaman gidilesi yerlerden Büyükada. İstanbul’dan kaçış noktası ve Büyükada’ya Nasıl Gidilir? Vapur Sefer Bilgileri yazısı sıcaktan bunalanlara ilaç gibi gelecek türden.
Büyükada, İstanbul açıklarında bulunan adaların en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Adanın eski adı Prinkipos yani Yunanca’da; Prens anlamını taşıyor.
Büyükada, Bizans zamanında sürgün adası olarak kullanılmış ve İstanbul’un fethinden 1 ay önce alınmış. Ada bugünkü ihtişamlı yapılarını da 1940 yıllarında bölgeye giden varlıklı kesimden kazanmış. Ada o yıllarda tıpkı şimdi olduğu gibi kısa tatil yeri olarak kullanılmaya başlamış.
Büyükada’nın en eski yapılarından biri de Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı. Bu yapılar adanın zirvesinde bulunuyor ve günümüze kadar ulaşmış ender yapılardan.

Büyükada’ya Ne zaman Gidilir?

Şu bir gerçek Büyükada yazın oldukça kalabalık oluyor. Büyükada’ya Nasıl Gidilir? Vapur Sefer Bilgileri yazısında da yaz saatlerinin ne denli yoğun olduğunu ve deniz kaçamağı için gidildiğini görüyorsunuz.
Şahsi fikrim yazın olduğu kadar, kışın da güzel olduğu. Kahvaltınızı yapıp sahilde yürüyüşe çıkabileceğiniz bir gün sunuyor burası. Vapur seyahati de cabası çünkü ortalama 1,5 saat süren seferler oldukça keyifli.

Büyükada’ya Nasıl Gidilir?

Büyükada’ya; Eminönü, Kabataş, Bostancı, Kadıköy, Avcılar, Kartal ve Yalova’dan ulaşabilirsiniz.

Kabataş – Büyükada

Kabataş’tan sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’ya doğru gidiyorsunuz.
Şehir Hatları, İDO, Mavi Marmara ve Dentur’u kullanabilirsiniz. Aşağı yukarı her saat başı vapur bulmak mümkün. Yaz ve kış saati uygulamalarına dikkat etmenizde fayda var.

Eminönü – Büyükada

Yine aynı güzergahı kullanarak; Turyol ya da Şehir Hatlarını kullanabilirsiniz. Şehir hatları sefer bilgileri için tıklayın.

Bostancı – Büyükada

Bostancı’dan birkaç sefer düzenleniyor ve Büyükada, Heybeli, Burgaz, Kınalı, Marmara adası ve Avşa’ya kadar uzanıyor. Burada da İDO, Şehir hatları ve Mavi Marmara’nın seferleri mevcut.

Kadıköy – Büyükada

Kadıköy’den kalkan vapurlar; Büyükada, Heybeliada, Burgazda ve Kınalıada’ya gidiyorlar. Buradaki firmalar da; Şehir Hatları, İDO, Mavi Marmara’dan oluşuyor.

Avcılar – Büyükada

Avcılar’dan Dentur’u kullanarak; Büyükada, Kınalıada, Heybeliada’ya ulaşabilirsiniz.

Kartal – Büyükada

Prens tur ile Büyükada ve Heybeliada’ya gidebilirsiniz. Seferler her yarım saatte bir yapılıyor.

Yalova – Büyükada

Şehir dışından gelmek isteyenlere de ulaşım imkanı bulunuyor. Mavi Marmara ile saat 10:30 da yola çıkıp Büyükada ve Heybeliada’ya ulaşabilirsiniz. Seferler hr gün yapılıyor ve günde bir kere.

Büyükada’da Yürüyüş

Adanın en güzel aktivitelerinden biri de yürüyüş. Adanın tepesine çıkabilir, bisiklet kiralayarak gezebilir ya da piknik yapabilirsiniz. Ada beni kesmez derseniz İstanbul’a Yakın ve En İyi 10 Yürüyüş Rotası yazısına göz atın derim.

Share

Comments

  1. Yeşim Yasemin : Eylül 8, 2017 at 12:27 am

    Çok iyi bilgiler sağolun. Bisiklet kiralamak istiyorum ne önerirsiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba Yeşim Hanım,
      Siz de sağolun. Merkezde bisiklet kiralayan bir çok yer var. Gözünüze kestirdiğiniz bir bisikleti kiralayabilirsiniz. Hatta onlarda harita da bulunuyor. Yani nereden gideceğinize dair.
      Böyle bir rota çizip gezebilirsiniz. Şimdiden bol keyifler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir