Galata Kulesi Ziyaret Saatleri Giriş Ücreti ve Bilgiler

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti ve Bilgiler

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri Giriş Ücreti ve Bilgiler

İstanbul denilince akla ilk gelen yapılardan biridir Galata Kulesi. Şehrin merkezinde ve İstanbul silüetinin olmazsa olmazıdır. Tarihe tanıklık edip filmlere konu olan bu güzel yapı ile ilgili; Galata Kulesi Ziyaret Saatleri Giriş Ücreti ve Bilgiler başlıklı yazıyı daha da derinlemesine inceleyelim.

Tabi bunun yanında bir de Kız Kulesi bilgisini paylaşalım. Olur ya plana orayı da eklemek gerek. Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir? Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti ve Bilgiler yazısına da tıklayarak ulaşabilirsiniz. Biraz tarihinden biraz giriş ve kulenin zirvesindeki havadan bahsedeceğiz yazıda. İstanbul’a ayak basan herkesin ilk görmesi ve deneyimlemesi gereken bir yer burası. Daha fazlası için instagram gezmelerdeyim hesabını takip edip bilgilere anlık göz atabilirsiniz.

Galata Kulesi Tarihi

Kule 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından fener Kulesi olarak inşa ettiriliyor. Ayrıca Galata Kulesi dünyanın en eski kuleleri arasında gösteriliyor.
1204 yılındaki haçlı seferlerinde büyük hasar gören kule, 1348 yılında Cenevizliler tarafından Galata surlarına ek olarak yeniden yapılıyor.
Yapı, 16. yüzyılda Hristiyan savaş esirlerinin tutulduğu yer olarak kullanılıyor. En önemli olaylardan biri de tabi ki; Hezarfen Ahmet Çelebi’nin bu kuleden uçmayı başarması. Tahtadan yapılan kanatları kullanarak 1638 yılında Galata Kulesi’nden Üsküdar-Doğancılar’a uçmayı başaran Hezarfen Ahmet Çelebi; bu olayla birlikte büyük bir üne kavuşuyor.
Bir zaman da yangın gözetleme kulesi olarak kullanılan yapı; son kez 1965 – 1967 yılları arasında tadilat ettirilip bugünkü haline kavuşturuluyor.
Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 15 yaşındaki oğlu Vedat ne yazık ki 6 Haziran 1973 kuleden atlayarak intihar etmiştir.
Ümit Yaşar Oğuzcan bunun üzerine Galata Kulesi şiirini kaleme almıştır.

Şiirinden kısa bir bölüm:
“Küçüktü bir zaman
Kucağıma alır ninniler söylerdim ona
“Uyu oğlum, uyu oğlum, ninni”
Bir daha uyanmamak üzere uyudu Vedat

6 Haziran 1973
Galata Kulesi’nden bir adam attı kendini
Bu nankör insanlara
Bu kalleş dünyaya inat
Şimdi yine bir ninni söylüyorum ona
“Uyan oğlum, uyan oğlum, uyan Vedat”…

Galata Kulesi İle İlgili Bilgiler

Kulenin, yerden en uç kısma kadar olan yüksekliği 69,90 metre. Duvarların kalınlığı 3.75 metre, iç çapı 8.95 metredir. Yaklaşık ağırlığı da 10.000 ton olarak hesaplanmıştır.

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri

Galata Kulesini, haftanın her günü 09:00 – 19:00 saatlerinde ziyaret edilebilirsiniz. 20:00’dan sonra restoranı ya da kafeteryayı kullanarak daha fazla zaman geçirme şansınız da var. Ziyaret saatinizi buna göre ayarlarsanız gün batımını da daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Galata Kulesi Restaurant İle İlgili Bilgiler

Makul fiyatlara sahip olan bu restoranda 09:00 – 22:00 saatlerinde hizmet alabiliyorsunuz. Mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmayın.
Mekanda alkol servisi bulunmuyor.
Menüyü gözünüzde büyütmeyin derim; pek turistik bir mekan gibi servis vermediğini de söylemek gerek. Gönül ister ki böyle mekanlar çok daha iyi hizmet vererek ülkemizin sayılı güzellikteki yerlerini daha iyi atlatsalar ama ne yazık ki şimdilik böyle.

Galata Kulesi Giriş Ücretleri 2019

Yerli ve yabancı ziyaretçilere ayrı fiyat politikası uygulanıyor. 2019 yılı Galata Kulesi giriş ücretini de paylaşalım.
Öğrenci: 5,00 TL
Yetişkin: 10,00 TL
Yabancı Turist: 25,00 TL
Uzunca kuyruk olduğunu da unutmayın derim çünkü gidiş saatinize ve ziyaret ettiğiniz güne göre bu kuyruk uzayıp gidiyor.

Share

Comments

  1. Galata kulesi hakkında bilgi arıyorduk ki sizin sitenize rastladık. teşekkürler elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir