Ermenistan Seyahati Hakkında
Ermenistan Seyahati Hakkında
Yaklaşık bir haftamı geçirip, çevre şehirlerini de gezdiğim Ermenistan Seyahati Hakkında soru cevap şeklinde bilgileri paylaşacağım sizlerle. Bu sorulara ilave gelebilecekleri de iletirseniz eklemeler yapabilirim.
Şimdi kısa kısa Ermenistan Seyahati Hakkında sorulara başlayalım.
Soru : Ermenistan vizesini nasıl alabilirim ?
Cevap : Hemen size konuyla ilgili yazımı okumanız için link vereyim lütfen tıklayın 🙂
Soru : Ermenistan’a nasıl gidebilirim ?
Cevap : Tiflis’ten taksi(70 dolar) ya da minibüs(25 dolar civarı)aracılığıyla Erivan’a ulaşabilirsiniz. Ermenistan Hava Yolları ile de İstanbul – Erivan seferleri var fakat ücretler yüksek ve uçakların durumunu bilmiyorum.
Ayrıca Tiflis’ten Ermenistan’a nasıl gidilir konulu yazım için tıklayıp geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
Soru : Ermenistan’da sorun yaşadım mı ?
Cevap : Tanıdıklarımın olması avantajdı tabi ama negatif bir durumla karşılaşmadım. Sınırı geçerken pasaportumu gören polis beni bekletti ve en son geçirerek sorguladı. Bunun dışında her şey normaldi.
Soru : Ermenistan’da hayat pahalı mı ? Ne kadar harcarım ?
Cevap : Birkaç kaynakta konaklama bedellerinin İstanbul ile eşdeğer fakat yemeklerin yarı fiyat olduğu söyleniyordu. Benim gördüğüm, konaklama ve yemek İstanbul ile aynı fiyatlara sahip. Arkadaşlarımın da görüşü bu yönde. Sorun bende değil yani ve muhtemelen Ermenistan’a gitmeden yazılmış yazılar çoğunlukta web sitelerinde.
Soru : Para birimi nedir ve Türk Lirası mı götürmeli?
Cevap : AMD (Ermenistan Dramı) para birimi. Ben Amerikan Doları götürdüm ve paramı o şekilde bozdurdum ama Türk Lirası da bozduruluyor.
Soru : Nerede konaklayabilirim?
Cevap : Anahit Stepanyan’s Hostel’i önerebilirim. Ev sıcaklığında bir mekan. Oldukça merkezi bir caddede bulunuyor. Bunun yanında oteller de merkezde mevcut. Konaklama konusunda sıkıntı çekmezsiniz.
Soru : Ne zaman gitmeliyim?
Cevap : Mayıs ve Haziran aylarının en uygun zaman olduğu söyleniyor. Her taraf yemyeşil, doğal güzellikleri görebilirsiniz. Ülkenin en zengin olduğu şey el değmemiş doğası bence ve tarihi zenginlikleri.
Soru : Yemekler nasıl? Aç kalır mıyım?
Cevap : Kebab, döner(shaurma), ayran, yaprak sarma, taze sebzeler, taze meyveler bu ülkede mevcut. Yol başlarında lavaş kebab isteyebilir ve bu kelimeler Türkçe ile ortak olduğu için zorluk çekmezsiniz. Döner yani yerel isimle shaurma; domuz, dana ve tavuk olarak servis ediliyor. Siparişlerinizde bu ayrıma dikkat etmelisiniz.
Soru : Gezi planımı nasıl yapmalıyım?
Cevap : Erivan’ı yürüyerek ya da kimi yerlerde minibüsleri (100 AMD) kullanarak gezebilirsiniz. Erivan çevresinde de taksici ile anlaşıp gezebilir ya da günübirlik turlara( 7000 AMD – 12000 AMD ) katılabilirsiniz.
Benim önerim ilk önce bir tur ofisine gidip nereleri gezmek istediğinize karar vermeniz ve sonrasında ulaşım tercihlerini gözden geçirmenizdir.
Soru : Erivan gece hayatı nasıl ve nereye gidebilirim?
Cevap : Ermenistan halk müziğini dinleyip yöresel yemek yiyebileceğiniz aynı zamanda canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz mekanları tavsiye ederim. (Mekan : Parvana Restoran / Old Yerevan Restoran )
Gece klübü / bar olarak çok alternatif yok ama “Irish 26” isimli bara gidebilirsiniz. Genelde turistlerin uğrak noktası.
Erivan’da striptiz kulüpler de oldukça fazla. 5000 AMD giriş bedeli var. İçki fiyatları çok pahalı değil ve menüden seçim yapıp tercihinize göre eğlenebilirsiniz. Özel oda seçeneği mevcut. Kredi kartı ile ödeme seçeneği sunuluyor fakat nakit para yanınızda muhakkak olsun. (Mekan : Omega)
Soru : ” Görmeden dönme ” diyeceğiniz yerler neresi?
Cevap : – Erivan Cumhuriyet Meydanı
– Ermenistan Tarihi Müzesi (Giriş 2000 AMD)
– Opera Binası
– Ermenistan Milli Galerisi
– Erivan Köy Pazarı
– Ermenistan Ana Müzesi ve çevresi (Giriş 400 AMD)
– Garni Tapınağı (Giriş 5000 AMD)
– Geghard Manastırı
– Ermenistan Alfabesi Anıtı
– Amberd Kalesi ve Kilisesi
– Sevan Gölü ve Çevresi
– Eçmiadzin
Soru : Nerede ne yemeliyim?
Cevap : – Kuzu haşlama
– Lezzetli Ermenistan Biraları (Mekan : Cafe Rich)
– Ararat Konyağı / Brendi
– Kebab (dana,kuzu ya da dilerseniz domuz)
– Shaurma / döner (Mekan adı : Tumanyan Shaurma)
– Ev yapımı nar şarabı (Garni Tapınağı önünde satılıyor)
Özetle
Ermenistan Seyahati Hakkında soru cevap şeklindeki bilgiler bu kadar. Sorular, gelen mesajlara cevap niteliğinde bu hale kavuştu ve başka sorular varsa da cevaplayıp buraya ekleyebilirim.
Şimdiden güvenli ve eğlenceli seyahatler dilerim.
Recommended Posts
Places to Visit in Athens
Aralık 31, 2023
Kaybolan Pasaporttaki Schengen Vizesi
Mart 10, 2020